fbpx

Onderwijsverhalen

Wat gebeurt er als je random mensen op straat vraagt wat het eerste in hen opkomt wanneer ze aan hun eigen basisschooltijd terugdenken? Samen met Anouk Boomkamp-Molendijk (Bewustwijszijn) ging ik de straat op om dat uit te zoeken. Want iedereen…

Lees meerOnderwijsverhalen

Het onderwijs is kapot | podcast #2

We claimen dat we met het huidige onderwijs kinderen voorbereiden op de toekomst. Maar hoe kan dat als de manier waarop al meer dan 100 jaar hetzelfde is, terwijl de wereld elk jaar, elke dag, elke minuut en seconde sneller verandert? Het huidige onderwijssysteem is erop gericht kinderen voor te bereiden op arbeid en stamt nog uit de tijd van de industriële revolutie. Inmiddels zijn we, mede dankzij alle uitvindingen van de laatste decennia, die revolutie ver voorbij. We leven in een samenleving waar mogelijkheden zien en zelf kunnen en durven experimenteren veel belangrijker is dan algemene kennis in je hoofd stampen. En toch is er in het onderwijs in al die jaren niets veranderd.
Lees meerHet onderwijs is kapot | podcast #2

Help, ik ben verslaafd! | dTvN podcast #1

de toekomst van nu jennifer
Ik ben verslaafd. Dat wist ik niet van mezelf, zoals wel vaker bij een verslaving natuurlijk. Ik ontdekte dit van de week en het heeft ermee te maken dat ik een nieuwe telefoon heb gekocht. Die telefoon geeft heel netjes aan hoeveel uur en minuten ik per dag precies naar mijn scherm kijk. Dus ik zie nu elke dag een melding: 'Hé, je schermtijd vandaag is zoveel uur.' En om eerlijk te zijn vond ik dat toch een partij confronterend!
Lees meerHelp, ik ben verslaafd! | dTvN podcast #1