fbpx

About

Ik heb een hekel aan het concept van jezelf voorstellen. Niet omdat ik niet geloof in contact maken en verbinding, integendeel. Ik geloof juist zo in verbinding, dat ik denk dat jezelf voorstellen een verhaal over jezelf vertellen is. Ik geloof dat de energie die je meebrengt, wat je uitstraalt en wat je voelt bij de ander, veel krachtiger is. Dat zegt zo veel meer dan ieder verhaal dat ik ooit over mezelf zou kunnen vertellen.

Random feitjes die iets over mij zeggen

Leer me vooral kennen door mijn podcast te luisteren, mijn stories te bekijken of (het liefst nog!) met me in gesprek te gaan.

de toekomst van nu jennifer

Ik bekijk de wereld graag vanuit allerlei verschillende perspectieven. Zo’n beetje alles wat ik tegenkom, inclusief mezelf, bekijk ik met een kritische blik. Ik stel graag vragen; Wat betekent dit? Wat zegt het? Hoe zou het anders kunnen?

Heel handig, want hierdoor ontwikkel ik mezelf in razend tempo en kan ik anderen hier ook in meenemen. En, heel eerlijk, soms ook gewoon irritant als dat denkhoofd even niet kan stoppen. Kwestie van balans hè? 😅

Ik deel mijn vragen en bevindingen graag met de hele wereld. Dat is ontstaan toen ik op een startende vernieuwende school (Waalcampus) ging werken direct na mijn afstuderen. Wat begon als het vastleggen van mijn eigen proces is inmiddels uitgemond in de Toekomst van Nu. 

De waarden waar ik mee begon – open, echt, kwetsbaar en verbindend – stromen nog steeds door mijn hele bedrijf heen. Je ziet het terug in alles wat ik doe; van de Schoolreis die ik organiseer voor leerkrachten tot 5 maanden gepersonaliseerde coaching en onderwijstransities begeleiden en mensen aanzetten in studiedagen. 

Mijn aanpak wordt dan ook vaak liefdevol confronterend genoemd.

de toekomst van nu jennifer
de toekomst van nu jennifer

Dat ik zo veel deel met de hele wereld is trouwens helemaal niet zo vanzelfsprekend. Geloof het of niet, maar vroeger deed ik absoluut nooit mijn mond open. 

Ik was zo’n lekker rustig kind waar je er wel 30 van in je klas wilt hebben. Maar gevoelig als ik was (noem het hoogsensitief) gebeurde er onwijs veel in mij. Dat liet ik absoluut niet aan de buitenwereld zien, vanuit de angst om te veel te zijn.

Hoe ouder ik werd, hoe meer dit mij opbrak. Ik ging naar de Academische Pabo in Leiden, maar – heel eerlijk – ik heb nooit geloofd dat ik echt leerkracht kon zijn tot ik ruim 1,5 jaar zelf voor de klas stond. Ik ontdekte dat het probleem niet was dat ik niet in het onderwijs paste, maar dat het onderwijs niet bij mij paste. En ik ontdekte dat mijn kwetsbaarheid juist mijn kracht was.

Vanaf dat moment ben ik mezelf stukje bij beetje af gaan pellen. Alle beschermlagen die ik om me heen had gebouwd en verhalen die ik mezelf over mij vertelde

Zo enthousiast als op deze foto krijg je me onder andere door:

  • 🍦IJs – liefst een horentje en iets met chocolade, maar anything goes really.
  • 🕺🏻Musicals – met Matilda en Aladdin momenteel als topfavorieten, maar dat kan volgend musicalseizoen weer anders zijn.
  • 🥰 Mensen zien groeien – kinderen op school, maar ook leerkrachten die ik coach of groepen waar ik voor spreek. Zodra ik voel dat er iets bij ze shift word ik echt de grootste cheerleader ever. 
  • 🧩 Wanneer dingen (ineens) kloppen – kwartjes die vallen bij kinderen of coachees, wanneer ik achter de schermen bij musicals een spoedverkleding precies op tijd af heb, 
  • 🦌 Alles wat zacht is en/of op een hertje lijkt.
de toekomst van nu jennifer
de toekomst van nu jennifer

Als ik ergens in geïnteresseerd ben kan ik er helemaal in opgaan. Ik duik dan in een onderwerp, zoals hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid, en zuig dan alle informatie in me op als een spons. Ja, vooral onderwerpen die dicht bij mezelf liggen dus. 

Wanneer mensen mij voor het eerst spreken zeggen ze dan ook vaak dat ik een soort oude wijze vrouw ben in het lichaam van een 24-jarige.

Die vergelijking snap ik wel. En ik zet die wijsheid, in combinatie met mijn avontuurlijkheid en lef dan ook graag in om jou te helpen. Op naar meer ontspannen, duurzaam en gelukkig l(esg)even met impact!

Ik geloof dat ruimte maken voor jezelf daarvoor de eerste én meest essentiële stap is. Hiervoor gebruik ik verschillende tools voor mezelf en mijn coachees, waaronder:

  • 📝 Schrijven – een ideale manier om zelf inzichten te krijgen in jouw (gedachten)patronen. Zelf schrijf ik iedere dag in mijn journal, soms  een alinea tot een paar bladzijdes vol. Heerlijk!
  • 💆🏻‍♀️ Access Bars – een super makkelijke manier om de prullenbak in je hoofd even te legen. Lees er hier meer over.
  • 🎶 Muziek en dansen – dit heeft echt een magische werking en zet ik dan ook vaak bewust in om mezelf of mijn coachees in een bepaald gevoel te versterken.
  • 🎴Kaartendecks – ook deze tool gebruik ik graag als een soort spiegel van wat er vanbinnen bij je gebeurt.
  • ✨ Visualisaties – we nemen kinderen graag mee in verhalen om hen iets over zichzelf of het leven te leren. Maar wist je dat dit voor volwassenen net zo goed werkt? Je hersenen kunnen namelijk maar moeilijk onderscheid maken tussen wat jij je inbeeldt en wat werkelijk is. Super handig om daar gebruik van te maken wanneer je iets wilt veranderen in jouw l(esg)even dus!
de toekomst van nu jennifer

Genoeg over mij!

Ik vind het ook heel interessant om jou te leren kennen!
Herken jij jezelf in 1 of meerder van de random feitjes hierboven? Let me know!

Stuur me een berichtje via Instagram @detoekomstvannu of mail jennifer@detoekomstvannu.nl. Ik reageer altijd! 🙂